Media en Promotie

12 mei 2015 - Eerste publicatie op blog van Rob Alberts 
Lees hier "Start van de Re-Wrap Maand" blog door Rob Alberts

14 mei 2015 - "Happie in je eigen Bakkie" - blog op Stoere Vrouwen NL
Lees hier "Happie in je eigen bakkie" blog door Mirjam

21 mei 2015 - Leuke blog over Zero Waste en wij worden er ook in genoemd op Young & Fair NL
Lees hier "Zero Waste: Kan de prullenbak de deur uit?" blog door Myrna Derksen

 

Spread The Word

Promotiemateriaal Re-Wrap

Sticker 

Re-Wrap Maand

Poster A4


Flyer donatiepotje


Re-Wrap Logo

Social Media Banner


Poster + quote

Promofilmpje 1

 

Promofilmpje 2

 

Welkom op de website van Re-Wrap!

Lege frietbakjes, gebruikte plastic zakjes, een milkshake beker, en ook dat doosje met die lekkere wokgroenten er in... na één keer gebruiken gaat het allemaal de prullenbak in.
Wij van Re-Wrap vinden dat eigenlijk maar raar. Want zeg nou zelf: jij gooit thuis toch ook niet je borden, bestek of schaal weg na het eten?
Re-Wrap is een duurzaam initiatief dat is ontstaan uit het Traineeship Voor Wereldverbeteraars. Wij zetten ons in voor het verminderen van verpakkingsafval bij horeca afhaalgelegenheden.
Ons doel is om minimaal 150 afhaalgelegenheden te vinden die er voor open staan dat gasten hun eigen servies (bakjes, bekers en tasjes) meenemen als ze een maaltijd komen afhalen.
En natuurlijk mobiliseren we zoveel mogelijk mensen om met hun eigen bakje eten af te gaan halen!

Re-Wrap Maand

Om dit te bereiken hebben we van 12 mei tot 12 juni 2015 een Re-Wrap maand georganiseerd. Tijdens deze maand hebben meer dan 75 afhaalgelegenheden in Nederland zich samen met ons ingezet voor een duurzamer Nederland. Iedereen die deze maand een maaltijd in zijn eigen herbruikbare bakje kwam ophalen bij een van de deelnemende ondernemingen zorgde niet alleen voor afvalvermindering maar steunde meteen ook het goede doel! De kosten die de horecaondernemer tijdens de Re-Wrap maand bespaarde op verpakkingsmaterialen werd namelijk aan het Plastic Desert Project geschonken.

#HappieInJeEigenBakkie

Maar ook na 12 juni gaan we door met Re-Wrap! Want er wordt nog steeds te veel eenmalig gebruik gemaakt van verpakkingen, vinden wij. Daarom blijven we op zoek naar horecagelegenheden die ons initiatief omarmen. Op dit moment hebben zich meer dan 120 horecagelegenheden bij ons aangesloten! Al deze afhaalgelegenheden juichen het toe wanneer klanten hun eigen bakje meenemen als zij eten komen afhalen. Kijk hier welke afhaalgelegenheden al zijn ingeschreven, of meld er zelf eentje aan.

Tegelijkertijd laten we via Social Media zien waar je met je eigen bakje langs mag komen, wat voor een bakjes je mee kan nemen en geven we tips en trics. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook en Twitter. Post een foto met jouw #HappieInJeEigenBakkie en laat de wereld zien dat jij ook tegen onnodig afval bent!

Onze Missie
Wij zijn vijf enthousiaste meiden die graag de wereld een stukje mooier willen maken door uitputting van grondstoffen te voorkomen. Het initiatief Re-Wrap heeft als doel het eenmalig gebruik van verpakkingsmaterialen voor 'take-away' in de horeca te verminderen. Als iedereen zijn Happie in zijn eigen Bakkie zou komen ophalen, scheelt dat namelijk een hele berg afval!  
 

We slaan daarom de handen in elkaar met horecagelegenheden die hun klanten graag hun eigen bakjes mee laten nemen wanneer zij een gerecht komen afhalen.

Wat doet u?

  • U draagt uit naar uw klanten dat uw onderneming het stimuleert dat klanten hun eigen bakje en/of tasje meenemen wanneer zij gerechten komen afhalen. Dit kan mondeling maar natuurlijk ook via uw eigen website en facebookpagina.

Wat doen wij?

  • Het Re-Wrap team zet zich actief in om zichtbaar te maken naar uw (potentiële) klanten dat u deelnemer bent aan dit initiatief. Dit doen wij via sociale media, onze website, onze partners en de pers.

Tips van Re-Wrap

  • Stimuleer uw klanten om een hun eigen bakje mee kunnen nemen. Bijvoorbeeld door hen er aan te helpen herinneren dat zij bij uw onderneming een eigen bakje kunnen meenemen.
  • Breng via uw eigen website, Facebook en Twitter uw deelname aan dit initiatief onder de aandacht. In de bijlage bij deze mail vindt u ons logo en de poster die u hiervoor kunt gebruiken. Gebruik in uw communicatie #Re-Wrap en @ReWrapNL
  • Volg ons op Twitter (@ReWrapNL) en like ons op Facebook (facebook.com/ReWrapNL)
  • Vindt u het lastig om uit te leggen wat Re-Wrap inhoudt? Verwijs uw klanten dan naar onze website re-wrap.nl. Hier vindt u ook meer informatie over ons duurzame initiatief.
 
Spelregels voor gasten
Wij vragen gasten van te voren na te denken over de grootte van het bakje dat zij meenemen, afgestemd op het eten waarvoor het bestemd is. Ook moet het bakje schoon. 
De horeca ondernemer behoudt ten alle tijden het recht om het bakje te weigeren en gebruik te maken van hun eigen verpakking.
 
 
 
Meer dan 120 ondernemers verspreid over heel Nederland gingen u al voor.

Over Re-Wrap

Re-Wrap is een duurzaam initiatief dat ontstaan is uit het Verbeter De Wereld Traineeship 12.0. Wij zijn vijf enthousiaste meiden die graag de wereld een stukje mooier willen maken door uitputting van grondstoffen te voorkomen en door verspilling tegen te gaan. Als trotse ontwikkelaars van Re-Wrap stellen wij ons graag even voor:

Inge Luyten (30) is er van overtuigd dat we samen het verschil voor een mooiere en eerlijkere wereld kunnen maken. Ze wil op een positieve manier mensen inspireren en activeren om met meer aandacht voor mens, dier en natuur te leven. Inge weigert plastic en papieren zakjes aan te nemen en drinkt onderweg koffie uit haar KeepCup. En voortaan neemt ze ook haar eigen bakkie mee wanneer ze eten afhaalt!

Hanne van de Ven (24) volgde de Master International Development Studies en schreef haar afstudeerscriptie over afvalmanagement. Ze zet zich graag in voor een duurzame wereld.

Katja Dekker "Om even een tekst van Loesje te gebruiken: Hoe zou jij je voelen als iemand je haar sneller knipt dan het groeit? Voor onze generatie, maar vooral ook voor de generaties die na ons komen, wil ik mij actief inzetten zodat we stoppen met knippen. Opruimen die scharen & zorgdragen voor onze planeet!"

Li-Shi Shu (29) "Ik vind het vaak moeilijk om keuzes te maken, maar de keuze voor een mooie, eerlijke en duurzame wereld is een hele gemakkelijke. Ik ga daarom ook graag aan de slag met ons Re-Wrap project en om het tot een succes te maken. Hup je happie in je eigen bakkie bij het afhalen van je eten en drinken, dat ga ik voortaan ook doen! Samen maken we het verschil voor de wereld van morgen."

Irene Wondergem (24) "Samen iets opbouwen geeft mij veel energie. Het liefst met een gevarieerde groep mensen en aan een project wat de wereld een stukje mooier maakt. Veranderingen kosten tijd, maar iets goeds doen kunnen we elke dag. Als je afhaalt, stop dan je Happie in je eigen bakkie!"