Partners en Vrienden

SSF logo 

Organisatie van Plastic Desert Project: Een project dat opereert in zowel Peru als in Nederland. In Noord-Peru vervuilen plastictassen het woestijnlandschap in verschillende kleuren. Een onwerkelijk gezicht en een bedreiging voor het leven op aarde en in de oceanen. In Nederland is plastic nog steeds overal beschikbaar. Soul Surfers Foundation zet zich in om plastic een tweede leven te geven en biedt tegelijkertijd mensen banen aan en verzorgt educatieve ervaringen voor de jeugd. 

"Surfers reizen vaak mijlenver over land en over zee op zoek naar die éne mooie golf of de goede wind. Regelmatig eindigt de zoektocht in een bijzondere ontmoeting: armoede.........

Steeds meer surfers zijn zich ervan bewust dat hùn sport op veel plekken op aarde niet beoefend kan worden door de lokale bevolking. Armoede, ziektes, ondervoeding, criminaliteit en een slechte economische situatie monden voor kansarme jeugd uit in het hebben van slechts dromen. Gebrek aan onderwijs en kennis zorgen ervoor dat de lokale bevolking vaak weinig kans heeft inkomsten te genereren uit het toenemende (surf) toerisme. Daarnaast zorgt ook de onvoorspelbaarheid van het klimaat voor een onzekere toekomst en raakt steeds meet het 'Plastic Soep' probleem de gemeenschappen. 

Sinds 2008 zet Soul Surfers Foundation zich in voor kansarme jeugd en het genereren van werkgelegenheid. Dit doet zij onder andere door Plastic Desert Project dat in 2012 in Peru is gestart. Een groep vrouwen uit de kustgemeenschap Lobitos maakt van gebruikte plastic tasjes nieuwe tassen, laptophoezen, make-up tasjes etc. Zo dragen zij bij aan bewustwording van het plastic afval probleem binnen hun gemeenschap en ver daarbuiten. De producten worden immers verkocht. 

Maar wat in Peru kan, kan in Nederland ook. Daarom startte de stichting in 2014 het Plastic Desert Project ook in Den Haag. Inmiddels zijn er twee weefclubs opgericht." 

Sabine Wensink, oprichter Soul Surfers Foundation 


 

Boom illustratief ontwerp

Illustratief ontwerp - Geholpen bij het opzetten van onze Re-Wrap website. 

GW powered by
GreenWish werkt aan meer ruimte voor duurzaam initiatief door coaching, kennis, ervaring en netwerk te bieden aan duurzame initiatieven, zoals Re-Wrap. GreenWish gelooft in de kracht van gedreven en betrokken burgers, want zij vormen een krachtige motor achter duurzame en maatschappelijke innovatie. Daarnaast adviseert GreenWish overheden en maatschappelijke organisaties over hoe zij kunnen samenwerken met deze initiatieven. Voor meer informatie zie GreenWish website.
deveiling
 Culinair Italiaans restaurant in Utrecht waar wij hebben mogen filmen voor onze promofilmpjes
 

Wil jij ook samenwerken aan een wereld met minder materiaalverspilling met onze Re-Wrap maand? Of wil je ons steunen? Dat kan! 

Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ons contactformulier